Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
Valašská kyselice
- hrst sušených hub
- 1 polévková lžíce másla
- 2 kusy klobásky - tj. nožičky
- 1000 - 1500 gramů vody
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička pepře mletého
- 1 polévkové lžíce zeleninové dochucovací pasty, nebo bujńu
- 400 gramů brambor
- 200 gramů zelí
- 1 kus zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce mouky hladké
-
6
10min
Doba přípravy 10minDoba vaření/pečení -
7Doba přípravy
-
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Houby si namočíme do horké vody cca na 10 min.
Do mixovací nádoby dáme máslo a rozpustíme 2 min.70 stupňů R1
Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a opékáme 2 min.80 stupňů R1
Přidáme houby, vodu, kmín, sůl, pepř, zeleninový bujón a vaříme 10 min.100 stupňů"Zpětný chod" R1
Přidáme nakrájené brambory a vaříme 20 min. 100 stupňů"Zpětný chod" R1
Přidáme zelí, zakysanou smetanu smíchanou s hladkou moukou a vaříme 15 min. 100 stupňů"Zpětný chod" R1
Polévku můžeme podle chuti dochutit octem.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Houby můžete vynechat.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářvalašská kyselica to je
valašská kyselica to je mňamka