Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
- 100 g pohanka
- 200 g mléko
- 20 g čerstvé droždí
- 0,25 čajové lžičky cukr
- 40 g hladká mouka
- 1 vejce
- 0,5 čaj, ové lžičky soli
- 1 špetka pepř černý, mletý
- 20 g olej na smažení
-
6
30min
Doba přípravy 30minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte pohanku a melte 30 sek./rychlost 10. Přendejte do mísy a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby dejte mléko, čerstvé kvasnice a cukr a ohřívejte 1 min. 30 sek./37 °C/rychlost 2.
- Přidejte mletou pohanku, mouku, vejce, sůl a pepř a mixujte 20 sek./rychlost 3. Těsto přendejte do velké mísy, přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud nevykyne do dvojnásobku svého původního objemu (přibližně 1 hodinu).
- Předehřejte troubu na 80 °C. Do trouby dejte plech na pečení pokrytý pečicím papírem.
- Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a nalijte do ní trochu oleje. Na pánev nalijte polévkovou lžíci těsta, aby měly bliny zhruba Ø 8 cm a několik minut je smažte po obou stranách, dokud nezhnědnou. Hotové bliny přendejte na plech do trouby, aby vydržely teplé.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářzajímavý recept
zajímavý recept
nikdy jsem neměla, tohle
nikdy jsem neměla, tohle musím vyzkoušet, protože pohanka je výborná a hlavně zdravá
Díky pohance zdravý pokrm
Díky pohance zdravý pokrm
:)zkusím