Nacházíte se zde:


1 Bliny

3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Bliny


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

  • 100 g pohanky
  • 200 g mléka
  • 20 g čerstvého droždí
  • 0,25 čajové lžičky cukru
  • 40 g mouky
  • 1 vejce
  • 0,5 čaj, ové lžičky soli
  • 1 špetka pepře černého, mletého
  • 20 g oleje na smažení
  • 6
    30min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte pohanku a melte 30 sek./rychlost 10. Přendejte do mísy a odložte stranou.
    2. Do mixovací nádoby dejte mléko, čerstvé kvasnice a cukr a ohřívejte 1 min. 30 sek./37 °C/rychlost 2.
    3. Přidejte mletou pohanku, mouku, vejce, sůl a pepř a mixujte 20 sek./rychlost 3. Těsto přendejte do velké mísy, přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud nevykyne do dvojnásobku svého původního objemu (přibližně 1 hodinu).
    4. Předehřejte troubu na 80 °C. Do trouby dejte plech na pečení pokrytý pečicím papírem.
    5. Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a nalijte do ní trochu oleje. Na pánev nalijte polévkovou lžíci těsta, aby měly bliny zhruba Ø 8 cm a několik minut je smažte po obou stranách, dokud nezhnědnou. Hotové bliny přendejte na plech do trouby, aby vydržely teplé.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář