3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Mattar Paneer


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Mattar Paneer

  • 100 gram cibule červená, na čtvrtky
  • 1 plechovka rajčata v plechovce
  • 20 gram zázvoru, čerstvého, na kousky
  • 2 stroužek česneku
  • 12 kus kešu oříšky, (namočené 30min ve vodě)
  • 1 kus zelená chilli paprička
  • 5 kus pepř celý, směs
  • 1 čajová lžička skořice, mletá
  • 1 čajová lžička koriandr, semínka
  • 2 čajová lžička římský kmín
  • 3 polévková lžíce olej
  • 1 čajová lžička kurkuma
  • 1 čajová lžička papriky, mleté
  • 2 čajová lžička garam masala
  • 100 gram smetany
  • 200 gram hrášek, zelený, mražený
  • 2 čajová lžička sůl
  • 1 polévková lžíce třtinový cukr
  • 200 gram voda
  • 250 gram paneer
  • 6
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 6
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

    Mattar Paneer
  1. Do nádoby vložte 100g červené cibule na čtvrtky, 1 plechovku rajčat, 20 g zázvoru na kousky, 2 stroužky česneku, 1 zelenou chilli papričku, 5 kuliček pepře, 1 lžičku skořice, 2 lžičky římského kmínu, 1 lžičku koriandru a 12 kešu oříšků.
  2. Zamknout mixovací nádobuNasaďte odměrku a Mixování10 s/rychlost 8.
  3. Přidejte 3 lžíce oleje.
  4. Zamknout mixovací nádobuNasaďte ochranný kryt víka mixovací nádoby a restujte 30 minut/teplota 120°C
  5. Přidejte 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku mleté papriky (nebo chilli), 2 lžičky garam masaly a 100 g smetany.
  6. Nasaďte odměrku a Mixování10 sekund/rychlost 8.
  7. Vařte 3 minuty/teplota 100°C/rychlost 1.
  8. Přidejte 200g mraženého hrášku, 2 lžičky soli, 1 lžíci třtinového cukru a 200 g vody.
  9. Zamknout mixovací nádobuNasaďte odměrku a vařte 10 minut/teplota 90°C/rychlost 1.
  10. Vložte na kostky nakrájený paneer (2x2cm).
  11. Zamknout mixovací nádobuNasaďte odměrku a prohřejte 3 minuty/teplota 80 °C/rychlost Jemné míchání.
  12. Podávejte s rýží nebo s indickým chlebem naan.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.