3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kefirový kváskový chleba


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

1000 g

Kefirový kváskový chleba

  • 2 polévková lžíce žitného kvásku
  • 150 gram žitné mouky
  • 150 gram vody

těsto

  • 50 gram kefíru nebo bílého jogurtu
  • 300 gram vody
  • 450 gram pšeničné chlebové mouky
  • 13 gram soli
  • 6
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

    příprava receptu
  1. Rozkvas: Do Zamknout mixovací nádobu dáme vodu, chlebový kvásek, žitnou mouku a Jemné míchání 1 min. /R4

    2. Přendáme do mísy, přikryjeme folií a necháme 8-12 hod. (nejlépe přes noc) v pokojové teplotě.

    3. Ráno dáme rozkvas do Zamknout mixovací nádobu, přidáme vodu, kefír, mouku, sůl a Těsto/5 min.

    4. Hotové těsto přendáme na pracovní desku (podsypeme moukou), ručně propracujeme, vytvarujeme bochník a dáme kynout do vysypané ošatky. Překryjeme a necháme 2-3 hodiny vykynout.

    5. Troubu a prázdný pečící plech necháme vyhřát na 250°C.

    6. Chleba z ošatky překlopíme na pečící papír a vložíme na vyhřátý plech do rozpálené trouby. Pečeme 15-20 min. Pak teplotu snížíme na 220°C a ještě asi 25min. dopečeme.
    Záleží jak peče vaše trouba tmrc_emoticons.-)
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Mouky můžeme různě míchat (špaldová, CZ, 00, vločky atd...)
Lze vylepšit semínky (slunečnice, dýně, lněné semínko, sezam, chia ...).
Chleba by měl mít při poklepu zvonivý zvuk a dobře vypečenou kůrku i zespodu.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.