3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Cannelés Bordelais


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

12 kus/kusů

Těsto

  • 500 g plnotučné mléko
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 220 g cukr
  • 120 g hladká mouka
  • 1 vanilkový lusk
  • 10 g olej
5

Příprava

    Příprava těsta
  1. Nalijte mléko do nádoby, přidejte vanilkový lusk, rozkrátý na dvě poloviny. A vše povařte 7 min/100°C/ Zpětný chod/ rychlost 1. Po uvaření nalijte mléko do misky a nechte jej schladnout.

  2. Do nádoby vložte cukr, mouku, olej, vejce, žloutek a rum. Vše smíchejte 10 sekund/rychlostí 6.

  3. Potom míchejte 30 sekund/ rychlostí 4, během míchání pomaličku přilívajte do nádoby mléko.

  4. Vzniklé těsto přelijte do uazvíratelné nádoby nechte 12 hodin oležet v lednici.

  5. Další den, předehřejte si troubu na 180°C, vymažte formičky máslem a naplňte je ze tří čtvrtin těstem.

  6. Pečte v troubě při teplotě 180°C 90-105min.

  7. Po upečení vyndejte Cannelé z forem, rozložte je na plech a nechte vychladnout.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Pečení v troubě je poměrně dost dlouhé, ale pamatujte si, že povrch Cannelé hnědne rychleji, než strany, neznepokojujte se, když bude jejich barva až příliš hnědá, skoro až černá. To je přesně ta barva, jakou mají mít. Velké množství cukru v těstě způsobí, že povrchu bude mít až karamelovou strukturu a tekutost těsta zas, že vnitřek zůstane úžasně vláčný a jemný.

Formu na Cannelés hledejte mezi formami na muffiny, nebo na bábovky.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář