Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
6 porce/porcí
- 100 g cukr
- 200 g hořká čokoláda, nakrájené na kusy
- 100 g žloutky, ke šlehání, min. 30 % tuku
- 4 vejce
- 1 špetka sůl
-
6
15min
Doba přípravy 15minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte cukr a melte na prášek 10 vteřin/rychlostí 10. Jemný cukr přendejte do misky a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte hořkou čokoládu a strouhejte 15 vteřin/rychlostí 8. Pomocí stěrky seškrábněte suroviny na dno.
- Přidejte jemný cukr a smetanu a rozpouštějte 4 min/50°C/rychlostí 2.
- Oddělte vaječné žloutky od bílků, žloutky přidejte do mixovací nádoby a míchejte 15 vteřin/rychlostí 4. Přendejte směs do středně velké misky. Mixovací nádobu řádně umyjte.
- Vložte metličku. Do mixovací nádoby vložte vaječné bílky, přidejte špetku soli a šlehejte 5 min/rychlostí 3, dokud nebudou tuhé. Ušlehané bílky přidejte do čokoládové směsi a opatrně jemně vmíchejte pomocí stěrky. Před podáváním dejte alespoň na 3 hodiny do ledničky.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářČokoládu máme rádi ve všech
Čokoládu máme rádi ve všech skupenství, čokoládová pěna je něco úžasného
Čokoláda a ještě našlehaná s
Čokoláda a ještě našlehaná s bílky, tak to bude dobrota