3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Čokoládová pěna


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

  • 100 g cukr
  • 200 g hořká čokoláda, nakrájené na kusy
  • 100 g žloutky, ke šlehání, min. 30 % tuku
  • 4 vejce
  • 1 špetka sůl
  • 6
    15min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte cukr a melte na prášek 10 vteřin/rychlostí 10. Jemný cukr přendejte do misky a odložte stranou.
    2. Do mixovací nádoby vložte hořkou čokoládu a strouhejte 15 vteřin/rychlostí 8. Pomocí stěrky seškrábněte suroviny na dno.
    3. Přidejte jemný cukr a smetanu a rozpouštějte 4 min/50°C/rychlostí 2.
    4. Oddělte vaječné žloutky od bílků, žloutky přidejte do mixovací nádoby a míchejte 15 vteřin/rychlostí 4. Přendejte směs do středně velké misky. Mixovací nádobu řádně umyjte.
    5. Vložte metličku. Do mixovací nádoby vložte vaječné bílky, přidejte špetku soli a šlehejte 5 min/rychlostí 3, dokud nebudou tuhé. Ušlehané bílky přidejte do čokoládové směsi a opatrně jemně vmíchejte pomocí stěrky. Před podáváním dejte alespoň na 3 hodiny do ledničky.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Čokoládu máme rádi ve všech

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 13:59.

    Čokoládu máme rádi ve všech skupenství, čokoládová pěna je něco úžasného tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Čokoláda a ještě našlehaná s

    Vložil Jan Stříbrný on 27. listopadu 2013 - 14:30.

    Čokoláda a ještě našlehaná s bílky, tak to bude dobrotatmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,