thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
40min
Celkový čas
1h 0min
porce/procí
0 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Těsto

  • 120 g voda
  • 120 g polotučného mléka
  • 20 g čerstvé droždí
  • 500 g hladká mouka
  • 50 g cukr, moučka
  • 50 g čerstvého máslo, nakrájeného na kousky
  • 250 g čerstváho másla, (na pozdější zapracování do těsta)
  • 1 vrchovatá čajová lžička sůl
  • 1 vejce, (rozšlehané, na potření pečiva)
  • 20 čtverečků kvalitní mléčné čokolády

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Těsto
  1. Do nádoby nalijte vodu, mléko, a kvasnice, vypracujte kvásek 2 minuty/37°C/rychlost 3

  2. Přidejte mouku, cukr, sůl, 50 g másla nakrájeného na kousky a hněťte 2 minuty/Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /Těsto"Těsto"

  3. Těsto dejte do mísy a nechte přes noc uležet v lednici.

  4. Druhý den vyndejte z lednice těsto a 250g másla zároveň, aby obě obojí mělo stejnou teplotu.

  5. Rozválejte těsto, na čtverec 15x15 cm, pomoučete pracovní desku, těsto a váleček. Těsto nyní vyválejte od středu ke krajům tak, abe všechny 4 rohy byly tenčí, než prostředek těsta. Uprostřed vyváleného těsta by vám tak měl vzniknout "kopeček".

  6. Nyní umístěte do středu těsta (na kopeček) kostku másla a pomocí 4 rozválených rohů těsta, máslo do těsta zabalíte tak, že rohy umístíte do prostřed těsta (na máslo).

  7. Znovu těsto vyválejte do obdélníku o rozměrech cca 50x20 cm, na třikrát jej přeložte a dejte na 20 minut odpočinout do lednice.

  8. Poté těsto vyválejte do obdélníku o rozměrech 70x20 cm, pětkrát jej přeložte a nechte dalších 20 minut odpočinout v lednici.

  9. Pak těsto vyválejte na cca 3mm tloušťku a nakrájejte jej na trojúhleníky o rozměru základy 12 cm a výšce 18 cm.

  10. (Pokud děláte čokoládový croissant, tak na základnu položte čokoládu a vpodstatě čokoládu do těsta zamotáte) Nyní zamotávejte těsto (jako šneka), od základny k vrcholu, tak aby vám vznikl croissant. Přitom je zamotávejte jemně, ať nejsou příliš utažené.

  11. Vzniklé croissanty dejte na plech a nechte 2-3 hodiny v teple kynout, pak je před pečením potřete rozšlehaným vejcem.

  12. Předehřejte si troubu na 210°C a pečte 15-20 minut.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Čokoládovo-máslový croissant

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: