3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jablečný závin


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

20

Jablečný závin

  • Těsto
  • 250 gramů hladké mouky
  • 130 gramů mléka
  • 1 kus vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 polévková lžíce másla, rozpuštěného
  • Náplň
  • 1 polévková lžíce másla, rozpuštěného
  • 2 polévkové lžíce mandlí, mletých
  • 400 gramů jablek, očištěné a oloupané
  • 2 polévkové lžíce rozinek
  • 100 gramů margarínu
  • 3 polévkové lžíce mandlí, na hrubo nasekaných
  • 1 špetka skořice, mleté
  • 6
    30min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    pokročilý
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Postup

    1. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny a promíchejte 3 min./rychlost .
    2. Těsto vyndejte na pomoučený vál vytvarujte kouli a 60 x udeřte těstem o pomoučený vál.
    3. Vytvořte kouli, přikryjte a nechte odpočívat 1 hodinu.
    4. Do mixovací nádoby vložte očištěná jablka a sekejte 5 sek./rychlost 4, odložte stranou.
    5. Předehřejte si troubu  na 180 °C.
    6. Rozložte si lněnou utěrku na vále a lehce ji poprašte moukou. Na utěrce vyválejte těsto co možná nejtenčeji. Potom ho od středu k okrajům opatrně vytahujte přes hřbety obou rukou, až je celý plát těsta až k okraji stejnoměrně tenký.
    7. Těsto potřete máslem , posypte mletými mandlemi a na horu poklaďte rozsekané jablka. Jablka poklaďte tak aby jste měli  cca 4 cm volno u krajů. Na jablka rozdělte hrozinky, a posypte cukrem a skořicí. Placku po stranách přehněte přes jablka a pomocí utěrky sviňte a položte na plech vyložený pečícím papírem, volným okrajem dospod.
    8. Potřete rozpuštěným máslem a pečte v předehřáté troubě 40 min. na 180 °C.
    9. Po vychladnutí posypete moučkovým cukrem.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář