Ingredience & Porce
6 porce/porcí
Těsto
- 2 vejce
- 1 tvaroh
- 8 polévkových lžic hladké rýžové mouky
- 8 polévkových lžic strouhanka
- 4 polévkové lžíce cukru krupice
- 1 špetka sůl
- 8 kusů jahoda, případně jiného ovoce, plus ovoce na dozdobení
- 1/2 tabulky čokolády
- 1 smetana na šlehání
-
6
22min
Doba přípravy 15minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Příprava
-
1. Do
vložíme vejce, tvaroh, mouku, strouhanku, cukr a dochutíme špetkou soli.
2. Mixujeme rychlostí 3, 50 sekund
3. Pomocí stěrky vyklopíme těsto do mísy a přisypeme nadrobno nakrájené jahody. Jemně stěrkou promýcháme.
4. Vymyjeme si
a doplníme 1/2 litrem vody. Nastavíme si varoma ohřev (přibližně na 20 minut) a spustíme.
5. Do varoma mísy položíme plátýnko či kousek silonové síťky, a na ni klademe jednotlivé obláčky. Připravíme je tak, že nabereme těsto na lžíci a doprostřed zapíchneme půl kostičky čokolády. A sesuneme ze lžíce tak, aby čokoláda nevyčnívala
6. Varoma mísu s připravenými obláčky položíme na předehřátý
vyhřátý na 120°C a zprudka ohřejeme v páře 7 minut
7. Podáváme nejlépe ještě teplé, kdy čokoláda uprostřed obláčků vytvoří jezírko. Doplníme šlehačkou a čerstvým ovocem
Jahodové obláčky
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní
Tip
Velmi chutná je i varianta s bezlepkovou či kukuřičnou strouhankou
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářDěkujeme!
Jahodové obláčky jsou lehké
Jahodové obláčky jsou lehké jako pírko. Smetanou a čokoládou doporučujeme nešetřit. Děkujeme.