3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jahodové obláčky


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Těsto

  • 2 vejce
  • 1 tvaroh
  • 8 polévkových lžic hladké rýžové mouky
  • 8 polévkových lžic strouhanka
  • 4 polévkové lžíce cukru krupice
  • 1 špetka sůl
  • 8 kusů jahoda, případně jiného ovoce, plus ovoce na dozdobení
  • 1/2 tabulky čokolády
  • 1 smetana na šlehání
5

Příprava

    Jahodové obláčky
  1. 1. Do Closed lid vložíme vejce, tvaroh, mouku, strouhanku, cukr a dochutíme špetkou soli.

     

    2. Mixujeme rychlostí 3, 50 sekund 

     

    3. Pomocí stěrky vyklopíme těsto do mísy a přisypeme nadrobno nakrájené jahody. Jemně stěrkou promýcháme.

     

    4. Vymyjeme si Closed lid a doplníme 1/2 litrem vody. Nastavíme si varoma ohřev (přibližně na 20 minut) a spustíme.

     

    5. Do varoma mísy položíme plátýnko či kousek silonové síťky, a na ni klademe jednotlivé obláčky. Připravíme je tak, že nabereme těsto na lžíci a doprostřed zapíchneme půl kostičky čokolády. A sesuneme ze lžíce tak, aby čokoláda nevyčnívala

    6. Varoma mísu s připravenými obláčky položíme na předehřátý Closed lid vyhřátý na 120°C a zprudka ohřejeme v páře 7 minut 

     

    7. Podáváme nejlépe ještě teplé, kdy čokoláda uprostřed obláčků vytvoří jezírko. Doplníme šlehačkou a čerstvým ovocem

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Velmi chutná je i varianta s bezlepkovou či kukuřičnou strouhankou


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář