3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jahodové řezy se šlehačkou a čokoládou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

20 porce/porcí

Těsto

  • 6 kusy vejce
  • 120 gramů cukru moučka
  • 130 gramů polohrubá mouka
  • 2 polévkové lžíce olej

Krém

  • 400 gramů jahoda
  • 120 gramů cukru moučka
  • 250 gramů tvaroh
  • 400 gramů zakysaná smetana
  • 1 balíček želatinového ztužovače

Dále

  • 500 gramů smetany na šlehání 33%
  • čokoládové hoblinky
  • 6
    32min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme vejce,cukr a šleháme do pěny 4 minuty/R4.

    Přidáme mouku, olej a šleháme 1 minutu/R4.

    Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

    Dáme péct na 12 minut při 180C.


    Krém


    Jahody vložíme do mixovací nádoby a rozmixujeme 6sekund/R6.

    Nasadíme šlehací metličku.

    Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a šleháme 2 minuty/R4.

    Želatinový ztužovač připravíme dle návodu na sáčku přidáme ke krému a šleháme doladka 3minuty/R4.

    Vzniklý krém naneseme na studený piškot.


    Šlehačka


    Do čisté a suché nádoby vložíme šlehací metličku.

    Přidáme vychlazenou smetanu a šleháme 1 minutu/R4.

    Šlehačku navrstvíme na jahodový krém.

    Kdo chce, posype čokoládovými hoblinami.

    Celý dezert dáme stuhnout do lednice nejlépe přes noc.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Lehký osvěžující zákusek.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář