3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jahodové řezy se šlehačkou a čokoládou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

20 porce/porcí

Těsto

  • 6 kusy vejce
  • 120 gramů cukru moučka
  • 130 gramů polohrubá mouka
  • 2 polévkové lžíce olej

Krém

  • 400 gramů jahoda
  • 120 gramů cukru moučka
  • 250 gramů tvaroh
  • 400 gramů zakysaná smetana
  • 1 balíček želatinového ztužovače

Dále

  • 500 gramů smetany na šlehání 33%
  • čokoládové hoblinky
  • 6
    32min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme vejce,cukr a šleháme do pěny 4 minuty/R4.

    Přidáme mouku, olej a šleháme 1 minutu/R4.

    Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

    Dáme péct na 12 minut při 180C.


    Krém


    Jahody vložíme do mixovací nádoby a rozmixujeme 6sekund/R6.

    Nasadíme šlehací metličku.

    Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a šleháme 2 minuty/R4.

    Želatinový ztužovač připravíme dle návodu na sáčku přidáme ke krému a šleháme doladka 3minuty/R4.

    Vzniklý krém naneseme na studený piškot.


    Šlehačka


    Do čisté a suché nádoby vložíme šlehací metličku.

    Přidáme vychlazenou smetanu a šleháme 1 minutu/R4.

    Šlehačku navrstvíme na jahodový krém.

    Kdo chce, posype čokoládovými hoblinami.

    Celý dezert dáme stuhnout do lednice nejlépe přes noc.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Lehký osvěžující zákusek.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář