3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jahodové řezy


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

20 kus/kusů

Korpus

  • 4 vejce
  • 200 g cukr
  • 200 g polohrubá mouka
  • 1/2 balíčku kypřicí prášek do pečiva
  • 5 polévkových lžic horké vody
  • 5 polévkových lžic olej

Náplň I.

  • 400 g jahod (rozmražených)
  • 80 g cukru moučka
  • 1/2 balíčku vanilkového pudinku, v prášku

Náplň II.

  • 400 g zakysaná smetana
  • 250 g tvaroh
  • 250 ml smetany ke šlehání 33%
  • 80 g cukru moučka
  • 1 polévková lžíce citrónová šťáva
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 1 balíček želetinového ztužovače za studena dr. Oekter
  • 1 odměrka vody

Poleva

  • 200 g jahoda
  • 50 g cukru moučka
  • 2 želatinové plátky
  • 6
    40min
    Doba přípravy 40min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

    Korpus
  1. 1. Nejprve si z vajec oddělíme žloutky od bílku.


    2. Do mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme bílky,  a šleháme do tuha 5 minut/Zamknout nádobu/R4. Po 3 minutách začneme otvorem ve víku přidávat polovinu cukru a vyšleháme do tuha.


    3. Tuhý sníh přendáme do mísy a dáme chvíli stranou.


    4. V mixovací nádobě necháme nasazenou šlehací metličku přidáme žloutky,zbytek cukr, horkou vodu a šleháme do pěny 4 minuty/Zamknout nádobu/R4.


    5. Nastavíme čas na další 3 minuty a otvorem ve víku přidáváme potrochách mouku smíchanou s kypřícím práškem, olej vše pořádně prošleháme.


    6. Na závěr ručně pomocí stěrky v mícháme tuhý sníh.


    7. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct.


    8. Pečeme 15 minut při 180C.


    Nápň I.


    9. Do mixovací nádoby vložíme zmražené jahody a sekáme 10 sekund/Zamknout nádobu/R10.


    10. Přidáme cukr a rozvaříme 10 minut/Zamknout nádobu/90C/R2.


    11. Nasadíme šlehací metličku a přidáme vanilkový pudink vaříme 5 minut/Zamknout nádobu/R4.


    12. Uvařený jahodový puding ihned nalejeme na upečený korpus a necháme schládnout.


    Náplň II.


    13. Do čisté mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme smetanu a šleháme 1,5 minuty/Zamknout nádobu/R4.


    14. Ušlehanou šlehačku přendáme do mísy a dáme chvíly stranou.


    15. Do mixovací nádoby vložíme zakysané smetany, tvarh,cukr a šleháme 3 minuty/Zamknout nádobu/R4.


    16. Otvorem ve víku přidáváme želatinový ztužovač, který jsme si rozmíchali ve vodě dle návodu na sáčku dobře prošleháme.


    17. Na závěr ručně pomocí stěrky v mícháme šlehačku.


    18. Krém nanesem na jahodovou náplň a rozetřeme.


    Poleva


    19. Želatinové plátky polejeme vodou dle návodu na sáčku necháme 10 minut na bobtnat.


    20. Jahody rozmixojeme s cukrem 10 sekund/Zamknout nádobu/R10.


    21. Přidáme nabobtnanou želatinu a zahříváme 5 minut/Zamknout nádobu/90C/R2.


    22. Polevu nalejeme na krém a rozetřeme vidličkou.


    23. Dáme ztuhnout přes noc do lednice.


    24. Foto k receptu Ivana N.


     

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Jahody můžeme použít i mražené nemusí být vždy čerstvé.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Tak jsem jako úplný

    Vložil Šarika on 3. května 2014 - 16:29.

    Tak jsem jako úplný začátečník v pečení sebrala odvahu a zkusila to - no a musím Vám říct, že výsledek stál za to - naprosto VYNIKAJÍCÍ dezert!, od receptu jsem se odchýlila jen v tom, že jsem dávala o něco méně cukru. Všichni to chválili! Love

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jahody, smetana a ještě

    Vložil Jan Stříbrný on 30. listopadu 2013 - 01:27.

    Jahody, smetana a ještě želatina určitě výbornétmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • :bigsmile:tak to by šlo

    Vložil zuzka@dvk.cz on 29. listopadu 2013 - 21:09.

    Big Smiletak to by šlo

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vypadají báječně

    Vložil Ivíšek on 26. listopadu 2013 - 22:24.

    Vypadají báječně tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • jahodové řezy -skvělá dobrota

    Vložil yvonaj on 25. listopadu 2013 - 20:52.

    jahodové řezy -skvělá dobrota

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,