3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jahodové řezy


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

20 kus/kusů

Korpus

  • 4 vejce
  • 200 g cukr
  • 200 g polohrubá mouka
  • 1/2 balíčku kypřicí prášek do pečiva
  • 5 polévkových lžic horké vody
  • 5 polévkových lžic olej

Náplň I.

  • 400 g jahod (rozmražených)
  • 80 g cukru moučka
  • 1/2 balíčku vanilkového pudinku, v prášku

Náplň II.

  • 400 g zakysaná smetana
  • 250 g tvaroh
  • 250 ml smetany ke šlehání 33%
  • 80 g cukru moučka
  • 1 polévková lžíce citrónová šťáva
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 1 balíček želetinového ztužovače za studena dr. Oekter
  • 1 odměrka vody

Poleva

  • 200 g jahoda
  • 50 g cukru moučka
  • 2 želatinové plátky
  • 6
    55min
    Doba přípravy 40min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

    Korpus
  1. 1. Nejprve si z vajec oddělíme žloutky od bílku.

    2. Do mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme bílky, a šleháme do tuha 5 minut/R4. Po 3 minutách začneme otvorem ve víku přidávat polovinu cukru a vyšleháme do tuha.

    3. Tuhý sníh přendáme do mísy a dáme chvíli stranou.

    4. V mixovací nádobě necháme nasazenou šlehací metličku přidáme žloutky,zbytek cukr, horkou vodu a šleháme do pěny 4 minuty/R4.

    5. Nastavíme čas na další 3 minuty a otvorem ve víku přidáváme potrochách mouku smíchanou s kypřícím práškem, olej vše pořádně prošleháme.

    6. Na závěr ručně pomocí stěrky v mícháme tuhý sníh.

    7. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct.

    8. Pečeme 15 minut při 180C.


    Nápň I.

    9. Do mixovací nádoby vložíme zmražené jahody a sekáme 10 sekund/R10.

    10. Přidáme cukr a rozvaříme 10 minut/90C/R2.

    11. Nasadíme šlehací metličku a přidáme vanilkový pudink vaříme 5 minut/R4.

    12. Uvařený jahodový puding ihned nalejeme na upečený korpus a necháme schládnout.


    Náplň II.

    13. Do čisté mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme smetanu a šleháme 1,5 minuty/R4.

    14. Ušlehanou šlehačku přendáme do mísy a dáme chvíly stranou.

    15. Do mixovací nádoby vložíme zakysané smetany, tvarh,cukr a šleháme 3 minuty/R4.

    16. Otvorem ve víku přidáváme želatinový ztužovač, který jsme si rozmíchali ve vodě dle návodu na sáčku dobře prošleháme.

    17. Na závěr ručně pomocí stěrky v mícháme šlehačku.

    18. Krém nanesem na jahodovou náplň a rozetřeme.

    Poleva

    19. Želatinové plátky polejeme vodou dle návodu na sáčku necháme 10 minut na bobtnat.

    20. Jahody rozmixojeme s cukrem 10 sekund/R10.

    21. Přidáme nabobtnanou želatinu a zahříváme 5 minut/90C/R2.

    22. Polevu nalejeme na krém a rozetřeme vidličkou.

    23. Dáme ztuhnout přes noc do lednice.

    24. Kdo chce, tak si zjednoduší polevu jen na čokoládu. Je to taky výborný.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Jahody můžeme použít i mražené nemusí být vždy čerstvé.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Tak jsem jako úplný

    Vložil Šarika on 3. května 2014 - 16:29.

    Tak jsem jako úplný začátečník v pečení sebrala odvahu a zkusila to - no a musím Vám říct, že výsledek stál za to - naprosto VYNIKAJÍCÍ dezert!, od receptu jsem se odchýlila jen v tom, že jsem dávala o něco méně cukru. Všichni to chválili! Love

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jahody, smetana a ještě

    Vložil Jan Stříbrný on 30. listopadu 2013 - 01:27.

    Jahody, smetana a ještě želatina určitě výbornétmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • :bigsmile:tak to by šlo

    Vložil zuzka@dvk.cz on 29. listopadu 2013 - 21:09.

    Big Smiletak to by šlo

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vypadají báječně

    Vložil Ivíšek on 26. listopadu 2013 - 22:24.

    Vypadají báječně tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • jahodové řezy -skvělá dobrota

    Vložil yvonaj on 25. listopadu 2013 - 20:52.

    jahodové řezy -skvělá dobrota

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,