 
                                            
                                    Doba přípravy
                                5min
                                                                    
                                                            Celkový čas
                                2h 25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porce/procí
                                
                                     1 
                                     porce/porcí 
                                
                            Úroveň
                                snadný
                            Ingredience & Porce
Malinové karamely
- 20 g mrazem sušených malin, (lyofilizovaných)
- 600 g bílé čokolády, na kousky
- 400 g slazeného kondenzovaného mléka, (Salko, 1 konzerva)
- 1 polévková lžíce malinového sirupu, (čím hustší tím lepší)
- 1 špetka potravinářského barviva, červeného
Příslušenství, které potřebujete
- 
                        
                         Stěrka Stěrka
- 
                        
                         Kompletní mixovací nádoba pro TM6 Kompletní mixovací nádoba pro TM6
- 
                        
                         Rockstar Ben Rockstar Ben
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Čtvercovou či obdélníkovou formu (cca 20 x 20 cm) si vyložte pečicím papírem.
- Do mixovací nádoby vložte minimálně 20 g mrazem sušených malin (lyofilizovaných) a drťte 1 min./rychlost 6 (otáčky postupně zvyšujte až na rychlost 10). Maliny by měly být co nejvíce na prášek, případně drcení opakujte. Poté přendejte malinový prášek do misky a odložte stranou.
- Do prázdné mixovací nádoby vložte 600 g bílé čokolády na kousky a drťte 30 sek./rychlost 6.
- Přidejte 400 g slazeného kondenzovaného mléka a rozpouštějte 5 min./90°C/rychlost 2,5.
- Přidejte 1 polévkovou lžíci husté malinové šťávy, 1 špetku potravinářského barviva a míchejte 3 min./80°C/rychlost 3.
- Zkontrolujte barvu karamelu (skutečně sytá červená se dělá obtížně, spíše počítejte s růžovou barvou) a pokud chcete výraznější barvu, přidejte znovu barvivo. Dále míchejte 4 min./80°C/rychlost 3.
- Nyní směs šlehejte 1 min./rychlost 6,5.
- Hotovou karamelovou směs nalijte do připravené vyložené formy a nechte ztuhnout v lednici (alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc).
 Poté směs nakrájejte na kostky.
 Pokud z nějakého důvodu není tuhá, dejte ji znovu rozehřát do mixovací nádoby (5 min./80°C/rychlost 3) s přidáním bílé čokolády, následně znovu nalijte do formy a nechte ztuhnout.
 Podávejte.
 FB/IG skupina: Thermomix vytvořené recepty[/i]
Tip
Barvu karamelu ovlivníte množstvím přidaného barviva, doporučujeme začít s menším množstvím a případně přidat po rozmíchání barvy v karamelu další. Samozřejmě ho můžete i zcela vynechat, nebo zvolit jinou barvu. 
Recept je koncipovány tak, abyste spotřebovali jedno celé Salko, můžete však připravit i poloviční dávku.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
                        Recept je koncipovány tak, abyste spotřebovali jedno celé Salko, můžete však připravit i poloviční dávku.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné: 
                        
                         
                                     
                     
                                     
                         
                                     
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentáře