Ingredience & Porce
20 porce/porcí
těsto
- 50 g vepřové sádlo
- 70 g máslo
- 250 g mléko
- 30 g čerstvé droždí
- 350 g hladká mouka
- 200 g hrubá mouka
- špetka sůl
- 2 žloutky
- 100 g cukru krupice
- 1/2 čajová lžička muškátového květ
- citrónová kůra, nastrouhaná z jednoho citronu
- 60 g mandle, neloupaná, plátky
- 100 g rozinka, namočených v rumu
- 1 kus vejce, rošlehané na potření
-
6
2h 3min
Doba přípravy 3minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
Příprava
do nádoby vložíme máslo a sádlo a rozpouštíme 3m/50stup/R2
přendáme do misky vedle
mléko, droždí, lžíce cukru a hrst hladké mouky vložíme do nádoby 2,3Omin/37stup/R1
přdáme zbylé suroviny krom rozinek a hněteme 4min/
"Těsto"
dodáme rozinky(bez rumu
) a hněteme 1min/
"Těsto"
těsto přendáme do misky a necháme hodinu kynout na teplém místě
těsto rozdělíme na 20 dílků
klademe na pekáč vyložený pečícím papírem s větším rozestupem
nůžkami vystřihneme kříž a necháme na plechu 15min kynout
potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct na 20-30min při 180stup
rozpouštění
těsto
před pečením
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářVyzkousim
Vyzkousim