thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
38min
porce/procí
30 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Těsto

  • 4 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 4 polévkové lžíce horké vody
  • 200 g pol. mouky

Krém

  • 1/2 litru mléko
  • 2 jahodové pudinky
  • 4 polévkové lžíce cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 tvaroh
  • 1/2 máslo

Druhý krém

  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač smetany
  • čokoláda posekaná v Thermomixu

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Těsto
  1. Vejce a cukr šlehejte se šlehací metlou R4/5min. Přidejte vodu a mouku a zamíchejte R2/10-15sec. Pečte na 180°C 15-20minut.

  2. Krém
  3. Do nádoby vložte šlehací metlu mléko, pudinkový prášek, cukr a vařte na 100°C/8minut/R4. Nechte vychladnout. Hmota vychladne rychleji, když ji vylijete na talíř. V TM na nožích zpracujte máslo na R4/5sec., přidejte tvaroh a studený pudink, propracujte R4/10-15sec.Nasaďte šlehací metlu a vyšlehejte R4/15sec. Potřete vychladlý korpus.

  4. Ve studené nádobě vyšlehejte smetanu se ztužovačem R3, asi 1 minutu. Natřete na první vrstvu krému. Posypte posekanou čokoládou.

Tip

Místo smetany ke šlehání můžete využít šlehačku v prášku

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Vytisknout:

Komentáře

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: