3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Štrůdl z listového těsta


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

  • 400 g oloupaných a očištěných jablek
  • 350 g hladká mouka, hladké
  • 250 g Hery
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • šálek smetany
  • hrst rozinek
  • 2 lžičky sezamového semínka
  • trochu nezávadného rumu
  • cukr, skořice
  • 6
    10min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. ... a co není v našem skvělém Termíku rychlé? tmrc_emoticons.-) Postup je podobný jako u zde uvedeného receptu na Jablečný závin.

     

    Postup

    1. Do mixovací nádoby vložíme všechny suroviny a hněteme 3 minuty/.
    2. Těsto vyndejte na pomoučený vál vytvarujte kouli a 60 x udeřte těstem o pomoučený vál.
    3. Vytvořte kouli, přikryjte a nechte odpočívat 1 hodinu.
    4. Do mixovací nádoby vložte očištěná jablka a sekejte 5 sek./rychlost 4, odložte stranou.
    5. Předehřejte si troubu  na 180 °C.
    6. Rozložte si lněnou utěrku na vále a lehce ji poprašte moukou. Na utěrce vyválejte těsto co možná nejtenčeji. Potom ho od středu k okrajům opatrně vytahujte přes hřbety obou rukou, až je celý plát těsta až k okraji stejnoměrně tenký.
    7. Těsto potřete máslem , posypte rozsekanými jablky. Jablka poklaďte tak aby jste měli  cca 4 cm volno u krajů. Na jablka rozdělte rozinky, semínka, trochu pokapte rumem a posypte cukrem a skořicí. Placku po stranách přehněte přes jablka a pomocí utěrky sviňte a položte na plech vyložený pečícím papírem, volným okrajem dospod.
    8. Potřete rozpuštěným máslem a pečte v předehřáté troubě 40 min. na 180 °C.
    9. Po vychladnutí posypete moučkovým cukrem.

     

10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Z listového těsta se dá dělat

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 09:51.

    Z listového těsta se dá dělat spoustu mlsek,ale štrůdl je štrůdl tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Listový je nepřekonatelný.

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 01:38.

    Listový je nepřekonatelný.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,