Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
8 porce/porcí
- 400 goloupaných a očištěných jablek
- 350 g hladká mouka, hladké
- 250 g Hery
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1 vejce
- šálek smetany
- hrst rozinek
- 2 lžičky sezamového semínka
- trochu nezávadného rumu
- cukr, skořice
-
6
50min
Doba přípravy 10minDoba vaření/pečení -
7Doba přípravy
-
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
... a co není v našem skvělém Termíku rychlé?
Postup je podobný jako u zde uvedeného receptu na Jablečný závin.
Postup
- Do mixovací nádoby vložíme všechny suroviny a hněteme 3 minuty/
.
- Do mixovací nádoby vložíme všechny suroviny a hněteme 3 minuty/
- Těsto vyndejte na pomoučený vál vytvarujte kouli a 60 x udeřte těstem o pomoučený vál.
- Vytvořte kouli, přikryjte a nechte odpočívat 1 hodinu.
- Do mixovací nádoby vložte očištěná jablka a sekejte 5 sek./rychlost 4, odložte stranou.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Rozložte si lněnou utěrku na vále a lehce ji poprašte moukou. Na utěrce vyválejte těsto co možná nejtenčeji. Potom ho od středu k okrajům opatrně vytahujte přes hřbety obou rukou, až je celý plát těsta až k okraji stejnoměrně tenký.
- Těsto potřete máslem , posypte rozsekanými jablky. Jablka poklaďte tak aby jste měli cca 4 cm volno u krajů. Na jablka rozdělte rozinky, semínka, trochu pokapte rumem a posypte cukrem a skořicí. Placku po stranách přehněte přes jablka a pomocí utěrky sviňte a položte na plech vyložený pečícím papírem, volným okrajem dospod.
- Potřete rozpuštěným máslem a pečte v předehřáté troubě 40 min. na 180 °C.
- Po vychladnutí posypete moučkovým cukrem.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářZ listového těsta se dá dělat
Z listového těsta se dá dělat spoustu mlsek,ale štrůdl je štrůdl
Listový je nepřekonatelný.
Listový je nepřekonatelný.