3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Švédský jablečný koláč


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

12 porce/porcí

Těsto

  • 100 gramů máslo
  • 170 gramů cukr
  • 30 gramů olej
  • 2 kusy vejce
  • 150 gramů špaldová mouka
  • 2 čajové lžičky skořice, mletá
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 3 kusy jablka na dno formy
  • máslo na vymazání formy
  • strouhanka na vysypání formy
5

Příprava

  1. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

    Dno poklademe oloupanými a na plátky nakrájenými jablky.
  2. Do nádoby vložíme šlehací metlu a máslo.

    Mícháme 3 minuty/60°C/R 2.

    V průběhu setřeme máslo se stěn.

    Přidáme cukr, olej a šleháme R3/ 20 sec.

    Přidáme vejce a šleháme R3 / 20 sec.

    Vyjmeme šlehací metlu.

    Přidáme mouku, skořici, sůl a muškátový oříšek.

    Mícháme R4 / 45 sec.

    Těsto nalijeme do formy na jablka.
  3. Pečeme na 180°C / cca 30 min.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Odměrka
    Odměrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Koláč je dost sladký, pokud máte radši méně sladké, uberte cukr.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář