3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Švédský jablečný koláč


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

12 porce/porcí

Těsto

  • 100 gramů máslo
  • 170 gramů cukr
  • 30 gramů olej
  • 2 kusy vejce
  • 150 gramů špaldová mouka
  • 2 čajové lžičky skořice, mletá
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 3 kusy jablka na dno formy
  • máslo na vymazání formy
  • strouhanka na vysypání formy
5

Příprava

  1. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

    Dno poklademe oloupanými a na plátky nakrájenými jablky.
  2. Do nádoby vložíme šlehací metlu a máslo.

    Mícháme 3 minuty/60°C/R 2.

    V průběhu setřeme máslo se stěn.

    Přidáme cukr, olej a šleháme R3/ 20 sec.

    Přidáme vejce a šleháme R3 / 20 sec.

    Vyjmeme šlehací metlu.

    Přidáme mouku, skořici, sůl a muškátový oříšek.

    Mícháme R4 / 45 sec.

    Těsto nalijeme do formy na jablka.
  3. Pečeme na 180°C / cca 30 min.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Koláč je dost sladký, pokud máte radši méně sladké, uberte cukr.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář