3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Tvarohová buchta


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

40 kus/kusů

Těsto

  • 500 gramů polohrubá mouka
  • 180 gramů cukr
  • 1 balíček kypřicí prášek do pečiva

Nádivka

  • 750 gramů tvaroh, ve vaničce, polotučného
  • 3 kusy vejce
  • 350 gramů mléko
  • 100 gramů cukr, moučka, (nebo můžete přidat podle chuti)
  • 150 gramů rum
  • 1 balíček vanilkového pudinku, v prášku
  • 1/2 kostky Hery, nakrájené na plátky
5

Příprava

    TĚSTO
  1. 1. Předehřejte si troubu na 180°C.

    2. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny na těsto a míchejte 30 sekund/rychlost 4/. Dejte stranou.

  2. NÁDIVKA
  3. 3. Do mixovací nádoby nasaďte metličku a dejte všechny suroviny na nádivku, kromě Hery. Šlehejte 2 minuty/rychlost 3.

    4. Namíchané těsto rozdělte na polovinu. Jednu polovinu dejte na máslem vymazaný plech, na to nalijte tvarohovou nádivku a pak zase nahoru zbylé sypké těsto.

    5. Nahoru po celé ploše rozprostřete cca 0,5 cm tlusté plátky Hery.

    6. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C do zlatova.

    7. Buchtu nechte do druhého dne rozležet.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

- pokud je tvaroh hodně řídký, buchta bude vláčnější

 

OBMĚNA

- na sypké těsto můžete přidat zavařené broskve či ovoce podle chuti

 

BUCHTA BEZ TĚSTA? ANO!

- jde o takzvanou "sypanou buchtu" nebo také "Švédský koláč" bez těsta.

- nepoužívá se žádná tekutina ani vejce. Polovinou suché směsi se jednoduše posype plech, na něm nalije tvarohová nádivka, posype zbylou suchou směsí, která supluje drobenku. Následně se celý koláč pokladě plátky másla a upeče.

- lahodný pečený tvaroh se doslova rozplývá na jazyku, sypká směs do sebe vtáhne tvarohovou vláhu. Máslo podtrhne celkový chuťový zážitek a vytvoří zlatavou křupavou kůrčičku.

- při jeho konzumaci je dezertní vidlička nutností, protože ta křehká dobrota si zaslouží jemné zacházení.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Máte pravdu, měli jsme to

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 18. dubna 2016 - 16:00.

    Máte pravdu, měli jsme to připsat do boxu "Tipy". Opraveno, děkujeme za konstruktivní připomínku. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vyzkousim a omlouvam se

    Vložil mysch72 on 18. dubna 2016 - 15:49.

    Vyzkousim a omlouvam se tmrc_emoticons.)

    Skoda , ze ten typ nebyl hned u receptu

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobrý den, jde o takzvanou

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 18. dubna 2016 - 13:02.

    Dobrý den,

    jde o takzvanou "sypanou buchtu" nebo také "Švédský koláč" bez těsta.

    Nepoužívá se žádná tekutina ani vejce. Polovinou suché směsi se jednoduše posype plech, na něm nalije tvarohová nádivka, posype zbylou suchou směsí, která supluje drobenku. Následně se celý koláč pokladě plátky másla a upeče.

    Lahodný pečený tvaroh se doslova rozplývá na jazyku, sypká směs do sebe vtáhne tvarohovou vláhu. Máslo podtrhne celkový chuťový zážitek a vytvoří zlatavou křupavou kůrčičku.

    Při jeho konzumaci je dezertní vidlička nutností, protože ta křehká dobrota si zaslouží jemné zacházení.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Mila danielafru, to jste fakt

    Vložil mysch72 on 17. dubna 2016 - 10:06.

    Mila danielafru,

    to jste fakt moc sikovna, a jak se vam podarilo udelat z cukru , mouky a kypriciho prasku testo ?

    Mne osobne tam neco chybi. Treba maslo ? tmrc_emoticons.(

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dělala jsem tento moučník již

    Vložil danielafru on 16. dubna 2016 - 14:21.

    Dělala jsem tento moučník již podruhé a víc a víc se do něj zamilováváme, všem vřele doporučuji :o)))

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,