3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Tvarožník


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

24 kus/kusů

Těsto

  • 60 gramů cukru krystal
  • 1 kus vejce
  • 1 kus žloutek
  • 130 gramů máslo, na kousky
  • 250 gramů hladká mouka
  • 1 čajová lžička kypřicí prášek do pečiva

Tvarohová náplň

  • 1000 gramů tvaroh polotučný
  • 5 kusů žloutek
  • 250 gramů cukr, krystal
  • 2 balíčky vanilkový cukr
  • 650 gramů mléko
  • 120 gramů slunečnicový olej

Sníh z bílků

  • 6 kusů bílek
  • 1 špetka sůl
  • 100 gramů cukr, moučka
  • 6
    1h 45min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

    Těsto
  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.

  2. Do mixovací nádoby vložte cukr, vejce, žloutek, máslo, hladkou mouku, kypřicí prášek do pečiva a hněťte 3 min./Těsto

  3. Těst vyválejte na pomoučeném vále a vyložte s ním dno vymazaného plechu.

  4. Tvarohová náplň
  5. Do čisté mixovací nádoby vložte tvaroh, žloutky, cukr, vanilkový puding, mléko, olej a míchejte 1 min./rychlost 5. 

  6. Tvarohovou náplň vylejte na těsto a pečte 50 minut (180 °C).

  7. Sníh z bílků
  8. Do čisté a suché mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku, vložte bílky, sůl, moučkový cukr a šlehejte 5 min./rychlost 3.

  9. Po upečení vytáhněte tvarožník z trouby, potřete ho pěnou z bílků a dejte znovu péct na 10 minut (180 °C)

  10. Tvarožník po vychladnutí nakrájejte a podávejte.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Pokud vám trouba peče hodně silně uberte teplotu, aby se pěna z bílků rychle nepřipálila

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Výborný recept, akorát dávám méně cukru.

    Vložil Svabicek on 3. května 2021 - 18:27.

    Výborný recept, akorát dávám méně cukru.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jaké máte zkušenosti s

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 1. března 2016 - 13:06.

    Jaké máte zkušenosti s vyšleháním sněhu v tomto receptu?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • použila jsem nízkotučný

    Vložil Johanka 007 on 28. února 2016 - 20:34.

    použila jsem nízkotučný tvaroh a řepkový olej oproti receptu. Nebyl to problém, tvarožník byl vynikajcí.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,