3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Babiččina bramborová buchta


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

15 porce/porcí

Těsto

  • 2 vejce
  • 50 g čerstvé droždí
  • 50 g slaniny (uzeného masa, nebo škvarků)
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 4 čajové lžičky majoránky
  • 4 čajové lžičky sůl
  • 4-6 stroužků stroužek česneku
  • 2 odměrky oleje
  • 2 odměrky mléka
  • 500 g hladká mouka
  • 600 g syrových brambor
5

Příprava

    Těsto
  1. Mléko svařte R4 / 100 °C / 4 min., odlijte stranou.
    Česnek podrťte R5 / 25 sec.
    Přidejte brambory a sekejte R5 / 50 sec.
    Přidejte kmín, majoránku, horké mléko, droždí, sůl, vejce a olej a míchejte R2 / 15 sec.
    Přidejte slaninu a mouku a míchejte R2-3 / 40 sec. Nalijte do sádlem vymaštěného pekáčku.
    Nechte cca 3/4 hodiny kynout a pak upečte dozlatova.
    Upečené krájejte na kostky a omastěte máslem.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Chutná teplé i studené.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Díky za info, chybička se

    Vložil Jan Stříbrný on 9. května 2014 - 13:58.

    Díky za info, chybička se vloudila, už jsem ingredience doplnil.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Myslím že tento recept nie je

    Vložil babka53 on 8. května 2014 - 23:56.

    Myslím že tento recept nie je dobrý . Chýbajú  tam ďalšie suroviny. Zemiaky, múka?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Recept pochází z kuchařky

    Vložil Jan Stříbrný on 2. prosince 2013 - 00:48.

    Recept pochází z kuchařky „Recepty od zákazníků a poradců". Ta se již nedá zakoupit, proto ji zde máte nyní online. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,