3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Cuketové bramboráky


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Potřebné suroviny:

  • 6 stroužek česneku
  • 350 gramů brambora, oloupaných
  • 350 gramů cuketa, nakrájené na kusy
  • 60 gramů hladká mouka
  • 2 čajové lžičky sůl
  • 1 kus vejce
  • 1 čajová lžička pepř černý, mletý
  • 1 polévková lžíce majoránky, suché
  • 120 g olej na smažení
5

Příprava

    Kroky přípravy:
    1. 1. Do mixovací nádoby vložte oloupané stroužky česneku a sekejte 5 sek./rychlost 5.
    2. 2. Přidejte brambory rozkrojené na půl, cuketu a ostatní suroviny kromě oleje a sekejte 30 sek./rychlost 4. Pomáhejte si stěrkou.
    3. 3. Dejte olej na pánev a nechejte rozehřát. Na pánev lejte těsto a smažte bramboráky.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Do těsta pořed smažením přidejte nakrájenou anglickou slaninu.

Smažení urychlíte, pokud budete smažit současně na dvou pánvích.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • skvělé, moc nám chutnaly!

    Vložil Mouseb on 5. října 2016 - 14:40.

    Big Smile skvělé, moc nám chutnaly!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • super, dělám podobně

    Vložil planeta on 6. listopadu 2015 - 21:10.

    super, dělám podobně

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Pozor – CUKEŤÁKY: Pro

    Vložil Maxihaf on 6. září 2015 - 23:10.

    Pozor – CUKEŤÁKY: Pro cuketové bramboráky (byť byla nahražena jen půlka brambor cuketou) je tento recept nepoužitelný: Podle vlastní nedobré zkušenosti s dodržením postupu: oproti původnímu rp. je nutné nejprve nasekat samotnou cuketu, vymačkat z ní vodu (!!!) dát jí na stranu (a špinit tedy tak víc nádobí). Cuketu přidáte až nakonec do závěrečného míchání těsta. Pokud to neuděláte a budete postupovat podle tohoto receptu, těsto bude moc mokré a „cukeťáky“ se při smažení budou trhat!

    Zachránit se to částečně dá dodatečným přidáváním docela podstatného množství mouky (vice než dvojnásobek původní dávky) a těsto tak zahustit. U „cukeťáků bych určitě raději přidal ze stejného důvodu raději polohrubou, někdo doporučuje v podobných případech přidat i strouhanku, ovesné vločky nebo krupičku... Někdo doporučuje dát cukety jen čtvrtinu, místo polovinu objemu brambor. Cuketu by bylo dobré také strouhat víc nahrubo, než udává recept. Nezapomeňte také při pečení cukeťáků lít těsto na pánev v trochu silnější vrstvě, než byste lili u bramboráků – trhají se často i tak. Další možností jako obrana proti trhání je místo pečení na pánvi zapéct je na plechu v troubě.

    Koukám, že těch poznámek je už spousta, udělám raději vlastní recept na cuketové bramboráky.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Další zajímavý recept na

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 11:20.

    Další zajímavý recept na zpracování cukety tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Škoda, že už nemáme cukety,

    Vložil Jan Stříbrný on 4. října 2013 - 19:17.

    Škoda, že už nemáme cukety, vypadá to lákavě... tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • (bez předmětu)

    Vložil zuzka@dvk.cz on 3. října 2013 - 02:03.

    Big Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,