Ingredience & Porce
2 osoba/osob
Steak z Tuňáka
- 2 filety tuňáka
- čajová lžička černého sezamu
- čajová lžička bílého sezamu
- čajová lžička máku modrého
Mandlovo-Parmazánové noky
- 100 gramů mandle, loupané
- 100 gramů sýr, Parmazán, krájeného na kostky
- 250 gramů ricotty
- 1 vejce
- 1/4 čajové lžičky sůl
- 1 špetka černého pepře, mletého
Zelený chřest
- 1 svazek chřest, zelený, cca 10 kusů
Bazalkovo-Citrónová omáčka
- 0,4 litru kuřecí vývar, možné použít i 400 ml vody a kostku bujonu
- 100 gramů máslo
- šťáva z jednoho menšího citronu
- 8 lístků bazalka, čerstvá
-
6
30min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Příprava
- 1. Odvážíme mandle a parmazán. Sekáme 10 sekund, rychlostí 10
1. 2. Přidáme zbytek ingrediencí na noky a mícháme rychlostí 4, 15 sekund.
1. 3. Vzniklé těsto vyklopíme do mísy pomocí stěrky
Než začneme tvarovat nočky, dáme do nevymyté varoma mísy 400ml kuřecího vývaru (nebo 400 ml vody a kostku bujonu). A spustíme varoma ohřev na dobu 25 minut. Do spodní mísy varoma systému vložíme očištěný chřest.
Příprava noků:
Použijeme 1/2 polévkové lžíce těsta na vytvarování 1 noku. Noky klademe na varoma tácek a přimáčkneme vidličkou.
Noky se vaří ve varoma po dobu 7 minut, přidáváme je tedy až ke konci vaření chřestu, společně s tuňákem. Chřest potřebuje delší dobu přípravy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - Popište zde přípravné kroky receptu
- Popište zde přípravné kroky receptu
- 1 Tuňáka přidáváme do varoma mísy k chřestu 7 minut před koncem nastaveného varoma času (chřest lehce posuneme stranou)
Po připravení Chřestu, nočků a steaku z tuňáka, odložíme celý varoma systém stranou (nejlépe zakryjeme utěrkou) a připravíme si ingredience pro Bazalkovo-Citronovou omáčku. Během přípravy omáčky, nachystáme jednotlivé porce na talíře.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - Popište zde přípravné kroky receptu
- 3. 1. Odlijeme zbylý vývar z varoma mísy tak, aby v ní zbylo asi 100 ml vývaru
3. 2. Odvážíme si 100 gramů másla a přidáme čerstvou bazalku a šťávu z jednoho citrónu.
Spustíme thermomix opět na varoma teplotu, 3 min
Omáčkou pokapeme (podlijeme) noky
Mandlovo-Parmazánové noky
Steak z Tuňáka
Bazalkovo-Citrónová omáčka
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Odměrka
koupit nyní
Tip
Lze připravit i noky v bezvaječné variantě, jen je třeba být velmi opatrný s ohřevem a noky v páře nechat maximálně 5 minut. Takto připravené noky jsou výrazně jemnější. Velmi důležitá je i kvalita ricotty, pokud se noky rozpadnou nezoufejte, nechte lehce zchládnout a opět noky vytvarujte.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářDěkujeme Borku za doplnění....
Děkujeme Borku za doplnění. Snažíme se dát všechno do pořádku, a prosíme o trpělivost.
Recept je opravdu povedený.
Tuňák je vynikající ryba,...
Tuňák je vynikající ryba, jak říkáte bohužel mnohdy v české kuchyni pouze v té nejlevnější variantě.
Snad se to v obě, kdy dostáváme i my na trh kvalitní čerstvé rybí maso brzy změní
Dočetl jsem se, že nejen já jsem trochu...
Dočetl jsem se, že nejen já jsem trochu zápasil s vkládáním receptu. A při shlédnutí vidím, že i mně něco zmizelo.Tak aby se to i ostatním dobře povedlo zatím doplním sem později až vše bude fungovat jak má napravím přímo v receptu:
v kroku Příprava steaků z tuńáka je potřeba je nejprve maso osušit bavlněnou utěrkou a pak posypat semínky maku a sezamu.
Pokud Solíme tak až před podáváním
Děkujeme za důkaz, že tuňák...
Děkujeme za důkaz, že tuňák nemusí být jen drť z konzervy. Tento steak se rozhodně nemá za co stydět. Vypadá skvěle.