3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Steak z tuňáka s mandlovými noky a chřestem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

2 osoba/osob

Steak z Tuňáka

  • 2 filety tuňáka
  • čajová lžička černého sezamu
  • čajová lžička bílého sezamu
  • čajová lžička máku modrého

Mandlovo-Parmazánové noky

  • 100 gramů mandle, loupané
  • 100 gramů sýr, Parmazán, krájeného na kostky
  • 250 gramů ricotty
  • 1 vejce
  • 1/4 čajové lžičky sůl
  • 1 špetka černého pepře, mletého

Zelený chřest

  • 1 svazek chřest, zelený, cca 10 kusů

Bazalkovo-Citrónová omáčka

  • 0,4 litru kuřecí vývar, možné použít i 400 ml vody a kostku bujonu
  • 100 gramů máslo
  • šťáva z jednoho menšího citronu
  • 8 lístků bazalka, čerstvá
5

Příprava

    Mandlovo-Parmazánové noky
  1. 1. Odvážíme mandle a parmazán. Sekáme 10 sekund, rychlostí 10

    1. 2. Přidáme zbytek ingrediencí na noky a mícháme rychlostí 4, 15 sekund.

    1. 3. Vzniklé těsto vyklopíme do mísy pomocí stěrky

    Než začneme tvarovat nočky, dáme do nevymyté varoma mísy 400ml kuřecího vývaru (nebo 400 ml vody a kostku bujonu). A spustíme varoma ohřev na dobu 25 minut. Do spodní mísy varoma systému vložíme očištěný chřest.

    Příprava noků:

    Použijeme 1/2 polévkové lžíce těsta na vytvarování 1 noku. Noky klademe na varoma tácek a přimáčkneme vidličkou.

    Noky se vaří ve varoma po dobu 7 minut, přidáváme je tedy až ke konci vaření chřestu, společně s tuňákem. Chřest potřebuje delší dobu přípravy.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  2. Popište zde přípravné kroky receptu
  3. Popište zde přípravné kroky receptu
  4. Steak z Tuňáka
  5. 1 Tuňáka přidáváme do varoma mísy k chřestu 7 minut před koncem nastaveného varoma času (chřest lehce posuneme stranou)

    Po připravení Chřestu, nočků a steaku z tuňáka, odložíme celý varoma systém stranou (nejlépe zakryjeme utěrkou) a připravíme si ingredience pro Bazalkovo-Citronovou omáčku. Během přípravy omáčky, nachystáme jednotlivé porce na talíře.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  6. Popište zde přípravné kroky receptu
  7. Bazalkovo-Citrónová omáčka
  8. 3. 1. Odlijeme zbylý vývar z varoma mísy tak, aby v ní zbylo asi 100 ml vývaru

    3. 2. Odvážíme si 100 gramů másla a přidáme čerstvou bazalku a šťávu z jednoho citrónu.

    Spustíme thermomix opět na varoma teplotu, 3 min

    Omáčkou pokapeme (podlijeme) noky
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Lze připravit i noky v bezvaječné variantě, jen je třeba být velmi opatrný s ohřevem a noky v páře nechat maximálně 5 minut. Takto připravené noky jsou výrazně jemnější. Velmi důležitá je i kvalita ricotty, pokud se noky rozpadnou nezoufejte, nechte lehce zchládnout a opět noky vytvarujte.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Děkujeme Borku za doplnění....

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 14. června 2016 - 05:21.

    Děkujeme Borku za doplnění. Snažíme se dát všechno do pořádku, a prosíme o trpělivost.

    Recept je opravdu povedený.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Tuňák je vynikající ryba,...

    Vložil Borek on 13. června 2016 - 20:44.

    Tuňák je vynikající ryba, jak říkáte bohužel mnohdy v české kuchyni pouze v té nejlevnější variantě.

    Snad se to v obě, kdy dostáváme i my na trh kvalitní čerstvé rybí maso brzy změní

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dočetl jsem se, že nejen já jsem trochu...

    Vložil Borek on 13. června 2016 - 20:41.

    Dočetl jsem se, že nejen já jsem trochu zápasil s vkládáním receptu. A při shlédnutí vidím, že i mně něco zmizelo.Tak aby se to i ostatním dobře povedlo zatím doplním sem později až vše bude fungovat jak má napravím přímo v receptu:



    v kroku Příprava steaků z tuńáka je potřeba je nejprve maso osušit bavlněnou utěrkou a pak posypat semínky maku a sezamu.

    Pokud Solíme tak až před podáváním

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Děkujeme za důkaz, že tuňák...

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 13. června 2016 - 08:15.

    Děkujeme za důkaz, že tuňák nemusí být jen drť z konzervy. Tento steak se rozhodně nemá za co stydět. Vypadá skvěle.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,