3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Čočková musaka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Čočková musaka

  • 200 gramů červené čočky
  • 500 gramů vody
  • 120 gramů Parmazánu, nakrájeného na plátky
  • 2 kusy lilku, (400 g)
  • 50 gramů olivového oleje
  • 1 kus cibule, rozčtvrcená (200 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kus papriky, zelená či červená, nakrájená na kousky (150 g)
  • 400 gramů rajčat, bez slupky, v plechovce, včetně šťávy
  • 120 gramů červeného vína
  • 1 polévková lžíce oregana, sušeného
  • 1 čajová lžička zázvoru mletého
  • 2 polévková lžíce soli
  • 0,5 čajové lžičky pepře mletého
  • 40 gramů másla, plus trochu navíc
  • 500 gramů Mléka
  • 40 gramů hladké mouky
  • 6
    25min
    Doba přípravy 25min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Čočku nasypte do mísy s 500 g vody a nechte 1 hodinu namočenou.






    Do mixovací nádoby vložte parmazán a strouhejte 10 sek./rychlost 10. Přendejte do mísy a odložte stranou.






    Lilky podélně nakrájejte na plátky (1 cm) a vložte je do Varoma mísy. Ujistěte se, že některé otvory zůstaly otevřené, aby mohla pára procházet skrz.






    Do mixovací nádoby nalijte olivový olej a vložte cibuli, stroužky česneku a papriku a sekejte 5 sek./rychlost 5.






    Přidejte loupaná rajčata a sekejte 2 sek./rychlost 5.






    Do mixovací nádoby přidejte červené víno, oregano, zázvor, sůl a pepř. Umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 20 min./Varoma/ [img title="Zpětný chod"]https://svetreceptu.cz/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/thermomix/counterclock.png[/img] /rychlost 1. Odložte systém Varoma stranou.






    Přidejte okapanou čočku a vařte 5 min./100 °C/ [img title="Zpětný chod"]https://svetreceptu.cz/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/thermomix/counterclock.png[/img] /rychlost 2. Během vaření položte všechny plátky lilku do máslem vymazaného keramického kastrolu. Poté na ně nalijte čočkovou směs. Není nutné čistit mixovací nádobu.






    Do mixovací nádoby vložte máslo, mléko a mouku a vařte 8 min./90 °C/ [img title="Vypnout zpětný chod"]https://svetreceptu.cz/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/thermomix/no-counterclock.png[/img] /rychlost 4.






    Do této směsi přidejte 60 g strouhaného parmazánu a mixujte 5 sek./rychlost 4. Na vrstvu čočky naneste tuto směs a to celé posypte zbývajícím sýrem. Musaku vložte na 30 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Poté ji nakrájejte na kostky a teplou podávejte.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • červená čočka je výborná a

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 15:26.

    červená čočka je výborná a navíc i velice zdravá a snad a rychle změkne tmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • luštěniny nezklamou

    Vložil zuzka@dvk.cz on 30. listopadu 2013 - 12:44.

    tmrc_emoticons.) luštěniny nezklamou

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Když je to z čočky, tak to

    Vložil Jan Stříbrný on 27. listopadu 2013 - 14:08.

    Když je to z čočky, tak to musí být dobrý tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vynikající 

    Vložil snooze on 2. června 2013 - 12:27.

    Vynikající  Cooking 7

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,