3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Čočková musaka


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Čočková musaka

  • 200 g červených čoček
  • 500 g vody
  • 120 g sýru, parmazánu, nakrájeného na plátky
  • 2 lilky, (400 g)
  • 50 g olivového oleje
  • 1 cibule, rozčtvrcená (200 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika, zelená či červená, nakrájená na kousky (150 g)
  • 400 g rajčat, bez slupky, v plechovce, včetně šťávy
  • 120 g červeného vína
  • 1 polévková lžíce oregána, suchého
  • 1 čajová lžička zázvoru mletého
  • 2 čaj, ové lžičky soli
  • 0,5 čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 40 g másla, plus trochu navíc
  • 500 g mléka
  • 40 g pšeničné mouky, hladké
  • 6
    25min
    Doba přípravy 25min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava


    1. Čočku nasypte do mísy s 500 g vody a nechte 1 hodinu namočenou.

    2. Do mixovací nádoby vložte parmazán a strouhejte 10 sek./rychlost 10. Přendejte do mísy a odložte stranou.

    3. Lilky podélně nakrájejte na plátky (1 cm) a vložte je do Varoma mísy. Ujistěte se, že některé otvory zůstaly otevřené, aby mohla pára procházet skrz.

    4. Do mixovací nádoby nalijte olivový olej a vložte cibuli, stroužky česneku a papriku a sekejte 5 sek./rychlost 5.

    5. Přidejte loupaná rajčata a sekejte 2 sek./rychlost 5.

    6. Do mixovací nádoby přidejte červené víno, oregano, zázvor, sůl a pepř. Umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 20 min./Varoma/ Zpětný chod /rychlost 1. Odložte systém Varoma stranou.

    7. Přidejte okapanou čočku a vařte 5 min./100 °C/ Zpětný chod /rychlost 2. Během vaření položte všechny plátky lilku do máslem vymazaného keramického kastrolu. Poté na ně nalijte čočkovou směs. Není nutné čistit mixovací nádobu.

    8. Do mixovací nádoby vložte máslo, mléko a mouku a vařte 8 min./90 °C/ Vypnout zpětný chod /rychlost 4.

    9. Do této směsi přidejte 60 g strouhaného parmazánu a mixujte 5 sek./rychlost 4. Na vrstvu čočky naneste tuto směs a to celé posypte zbývajícím sýrem. Musaku vložte na 30 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Poté ji nakrájejte na kostky a teplou podávejte.


     

10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • červená čočka je výborná a

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 15:26.

    červená čočka je výborná a navíc i velice zdravá a snad a rychle změkne tmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • luštěniny nezklamou

    Vložil zuzka@dvk.cz on 30. listopadu 2013 - 12:44.

    tmrc_emoticons.) luštěniny nezklamou

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Když je to z čočky, tak to

    Vložil Jan Stříbrný on 27. listopadu 2013 - 14:08.

    Když je to z čočky, tak to musí být dobrý tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vynikající 

    Vložil snooze on 2. června 2013 - 12:27.

    Vynikající  Cooking 7

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,