3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Klasická rajská polévka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Klasická rajská polévka

  • 1/2 kusu větší cibule
  • 2 polévková lžíce oleje
  • 500-700 gramů zralých rajčat
  • vody, na doplnění polévky
  • 4 kusy bobkových listů
  • 5 kusu kuliček nového koření
  • 40-50 gramů hladké mouky, na zahuštění
  • cukr, sůl a pepř, podle chuti
5

Příprava

    Rajčatová polévka
  1. Odložíme stranou a umyjeme mixovací nádobu.
  2. Do čisté dáme cibuli a sekáme 5 vteřin/rychlostí 5.
  3. Přidáme 2 polévkové lžíce oleje osmažíme 3 minuty/120°C// rychlostí 1.
  4. Pak přidáme posekanou rajčatovou směs, koření a podle potřeby vodu.
  5. vaříme 15minut/100°C//rychlostí 2.
  6. Do povařené polévky vsypeme hladkou mouku za stálého mixování, kvůli hrudkám povaříme ještě dalších 5 minut/100°C// rychlostí 1.
  7. Dochutíme cukrem či solí je-li potřeba.
  8. Následně polévku můžeme podávat.
  9. Kdo má rád, vloží do polévky nudle, drobení či rýži.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
11

Tip

Čerstvá rajčata lze nahradit rajčatovým protlakem nebo zavařenou domácí rajčatovou šťávou.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.