3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kyselo z chlebového kvasu a čerstvých hub


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

polévka

  • 250 gramů čerstvých hub
  • 1 kus cibule
  • 50 gramů chlebového kvásku
  • 1 kus vejce
  • 1 špetka kmínu
  • 2 rovné polévkové lžíce octa nebo citronové
  • 30 gramů sádla
  • 200 gramů brambor, na kostičky
5

Příprava

  1. V mixovací nádobě posekám cibuli, houby a to 4 vteřiny/ rychlostí 5.

    Přidám sádlo a smažím 4 minuty/100°C/rychlostí 1.

    Přidám kmín a kvasek a promíchám 5 vteřin/Jemné míchání

    Přidám brambory a vodu (aby byly brambory ponořenétmrc_emoticons.;) a vařím 15 minut/ 100°C/ rychlost 3.

    Ke konci přidám syrové vejce a dochutím solí a octem.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

zjemníme smetanou


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • EliscaronkaABnechcete prosiacutem pidat svj recept...

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 30. května 2017 - 08:56.

    EliškaAB:nechcete, prosím, přidat svůj recept na Kyselo? Wink

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobryacute den my cibuli do zaacutekladu...

    Vložil EliškaAB on 29. května 2017 - 23:49.

    Dobrý den, my cibuli do základu nedáváme, dáváme ji nakonec do vejce, která ale do kysela syrové nepaří, patří tam osmažené, a smažit se může rovnou na cibulce nebo cibulka zvlášť. V kváskové vodě bych brambory nevařila, hrozí špatné uvaření v kyselém prostředí, ale zvlášť nad kyselem v nádobě v páře.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Do kysela bych smetanu

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 23:30.

    Do kysela bych smetanu nedával. Ale v základu dobrý.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vypadá zajímavě:) ráda někdy

    Vložil lussy on 28. listopadu 2013 - 19:41.

    Vypadá zajímavětmrc_emoticons.) ráda někdy vyzkouším. Z komentářů ale vidím, že je opravdu chutné!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • výborné kyselo

    Vložil yvonaj on 23. listopadu 2013 - 13:52.

    výborné kyselo

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Kyselo máme taky moc

    Vložil Jaroslava Fortelkova on 11. října 2013 - 23:54.

    Cooking 6 Cooking 9Kyselo máme taky moc rádi,mňam.. Cooking 1 Cooking 10

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Výborné:-)

    Vložil zuzka@dvk.cz on 11. října 2013 - 22:43.

    Výbornétmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Výborný. 

    Vložil Megin on 11. října 2013 - 17:17.

    Výborný.  Cooking 6

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,