Doba přípravy
10min
Celkový čas
55min
porce/procí
12
plátek/plátky
Úroveň
snadný
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
published: 30.09.2024
změněno: 01.10.2024
Ingredience & Porce
Dýňová bábovka
- 400 gramů dýně Hokkaidó, včetně slupky, na kousky
- 300 gramů polohrubá mouka
- 1 balíček kypřicí prášek do pečiva
- 2,5 čajové lžičky skořice, mletá
- 3 kusy vejce
- 1 balíček vanilkový cukr
- 180 gramů cukru, plus extra na posypání hotové bábovky
- 200 gramů olej
- 1 čajová lžička zázvoru, mletého
- 1 čajová lžička muškátového oříšku, mletého
- 1 čajová lžička mletého hřebíčku
- 1/2 čajové lžičky pepře mletého
- 1 čajová lžička citrónové kůry
- trocha másla na vymazání formy
- trocha hladké mouky na vymazání formy
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Do mixovací nádoby vložte 180 g cukru krupice a drťte 10 sek./rychlost 10, aby vznikl moučkový cukr. Přesypte ho do misky a odložte stranou.
Pokud používáte moučkový cukr, tento krok vynechte. - Do mixovací nádoby vložte 400 g dýně Hokkaidó na kousky a sekejte 20 sek./rychlost 4.
- Stěrkou setřete stěny mixovací nádoby a dále sekejte 20 sek./rychlost 4.
- Přidejte 300 g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 2,5 lžičky mleté skořice, 1 lžičku mletého zázvoru, 1 lžičku mletého muškátového oříšku, 1 lžičku mletého hřebíčku, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1 lžičku citronové kůry, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 180 g cukru, 200 g oleje a míchtejte 30 sek./rychlost 5.
- Stěrkou setřete stěny nádoby a dále míchtejte 30 sek./rychlost 5.
- Vytvořené těsto nalijte do předem máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečte 45 minut při 180 °C (nebo pomocí teplotního senzoru Thermomix), poté proveďte test upečení se špejlí.
- Hotovou bábovku nechte cca 10 minut zchladnout ve formě, pak ji vyklopte na servírovací talíř, posypejte moučkovým cukrem (volitelné a nechte zcela vychladnout.
- Po vychladnutí krájejte na plátky a podávejte.
Dýňová bábovka
Tip
Polovinu mouky můžete nahradit špaldovou moukou.
Test upečení: Na několika místech zapíchněte do bábovky kus špejle, jakmile na sebe nelepí těsto, je hotová.
_____________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
_____________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?