3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Cukeťáky (cuketové bramboráky)


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

2 porce/porcí

Těsto

  • 350 g cuketa
  • 350 g brambora
  • 10 stroužek stroužek česneku, (podle chuti více nebo méně)
  • 2 kusy cibule
  • 150 g polohrubá mouka
  • 2 čajové lžičky sůl
  • 1 špetka mletého pepře, (lepší je čerstvě umletý)
  • 1,5 polévková lžíce majoránky
  • 1 čajová lžička drceného kmínu, (nemusí být)
  • 1-2 kusy vejce

Olej na smažení

  • 6
    30min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

    Příprava těsta
  1. Cuketu - do Closed lid a 0:30 až 40 – 0 – 3. Dáme stranou a vymačkáme z ní vodu. Nutno sekat v intervalech po 10 až 15 sec. a pomáhat si stěrkou. Může být více nahrubo, čas si upravte individuálně.

     

  2. + Česnek 5-0-5

  3. + Cibuli překrojenou napůl 5-0-5

  4. + Brambory rozkrojené na půlky, postup jako u cukety

  5. + Všechny další ingredience těsta a vymačkanou cuketu: 10-0-4. Pohlídejte si hustotu těsta, případně přidejte mouku a celý poslední krok opakujte.

  6. Smažení
  7. Smažte na pánvi v oleji jako klasické bramboráky

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Pozor: Cuketu přidáte až nakonec do závěrečného míchání těsta. Pokud to neuděláte a cuketa nebude vymačkaná, těsto bude moc mokré a „cukeťáky“ se při smažení budou trhat! Zachránit se to částečně dá dodatečným přimícháváním mouky a těsto tak zahustit. Někdo doporučuje v podobných případech přidat i strouhanku, ovesné vločky nebo krupičku... Někdo doporučuje dát ze stejného důvodu méně cuket a více brambor (třeba jen čtvrtinu celkového objemu obou ingrediencí). Cuketu i brambory můžete strouhat více nehrubo.  Nezapomeňte také při pečení cukeťáků lít těsto na pánev v trochu silnější vrstvě, než byste lili u bramboráků – trhají se často i tak. Další možností jako obrana proti trhání je místo pečení na pánvi zapéct je na plechu v troubě.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Cuketové bramboráky pečené v...

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 25. července 2016 - 05:52.

    Cuketové bramboráky pečené v troubě představují zdravější verzi oproti těm smaženým. Děkujeme za inovaci, Peťunko!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • pekla jsem na 190 st cca 30 min

    Vložil Peťunka on 22. července 2016 - 05:15.

    pekla jsem na 190 st cca 30 min

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,