Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Špenát
- 1 cibule na čtvrtky, 100g
- 2 větší stroužky česneku, asi 10g
- 25 g máslo
- 1 balíček mraženého špenátu
- 2 čajové lžičky sůl
- 1 špetka pepře
- 1 celé vejce
- 1-2 čajové lžičky hladká mouka, asi 7g
- trochu mléka nebo smetany, asi 3 lžíce
brambory nebo bramb. knedlíky
volské oko
- 2-4 kusy celé vejce
- pár kapek oleje
-
6
20min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
5
Příprava
Vyndat špenát z mrazáku
cibule na čtvrtky + 2 stroužky česneku sekat 7sec/R5
Podle porcí udělat volská oka na malém množství oleje
ŠPENÁT
Volská oka + brambory nebo bramb. knedlíky
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářChutná výborně a k tomu...
Chutná výborně a k tomu bramborový knedlík.Super.
Zítra je Zelený čtvrtek, mělo
Zítra je Zelený čtvrtek, mělo by se sníst něco zeleného. Špenát je proto dobrá volba.
Děkujeme za hezky popsaný postup i obrázky.