3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Švédská buchta


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

Švédská buchta

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 20 – 30 dkg cukru písku (jak má kdo rád sladké – část možno nahradit stévií))
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 1 Heru (do těsta 17 dkg + 8 dkg na polevu)
  • cca 40 dkg jablek (3 větší)
  • 5 dkg hrozinek (nemusí být)
  • 5 dkg vlašských ořechů (nemusí být)
  • strouhaný kokos na posypání (anebo mleté ořechy)
  • poleva
  • 8 dkg Hery
  • 10 dkg cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 1 vrchovatější lžíce kakaa na vaření
  • 2 lžíce vařící vody
  • 6
    40min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení 20min
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Nejprve namočíme hrozinky do horké vody (vyprání hrozinek)
    Potom si sekneme vlašské ořechy – 10 sekund rychlost 5 (aby
    byly kousky v těstě)
    Do prázdného TM navážíme cca 40 dkg oloupaných jablek a
    sekáme 12 sekund, rychlost 5. Jako bychom nahrubo strouhali na struhadle.
    Přidáme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, Heru (pokojová
    teplota) a šleháme metličkou cca 1 minutu. Přidáváme rychlost od 1 do 4.
    Potom stěrkou stáhneme stěny a přisypeme ořechy a hrozinky
    (bez vody – propláchnuté).
    Ještě asi 20 sekund promícháme metličkou, rychlost 3.
    Vznikne nám hustší těsto, které rozprostřeme na vymazaný a
    vysypaný plech s okraji nebo koláčovou formu (dobrá je teflonová – nemusí
    se vysypávat).
    Dáme péci do trouby na cca 20 minut a 170 stupňů.
    Do těsta ke konci pečení píchneme špejlí – pokud se nelepí –
    je hotové.
    Během pečení si připravíme polevu:
    Do čistého TM vložíme zbytek Hery a zahřejeme – aby se
    rozpustila – cca 5 minut na 70 stupňů, rychlost 1-2.
    Když je Hera rozpuštěná, přidáme kakao, puding, cukr a 2
    lžíce vařící vody.
    Mícháme rychlostí 6 – 7, dokud se poleva dobře nepromísí.
    Horkou buchtu vytáhneme z trouby a polevu ihned
    nanášíme stěrkou (poleva se částečně vsákne do těsta).
    Povrch sypeme kokosem anebo mletými ořechy.
    Buchta je díky jablkům velmi vláčná a jemná.
    Dobrou chuť!

10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • hezky nafocené..moc se mi

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 10:04.

    hezky nafocené..moc se mi líbí,musím vyzkoušet tmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobře popsaný postup. To

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 01:22.

    Dobře popsaný postup. tmrc_emoticons.) To bych mohl zvládnout. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,